#cityravit

Tervetuloa koko perheen ilmaistapahtumaan!

Kävijäkyselyyn vastaamalla voi osallistua Kuninkuusravien ja Helsinki International Horse Show:n lippupakettien arvontaan. Vastaa kyselyyn täällä: https://www.webropolsurveys.com/S/F61321D0A0BE4EC6.par

Cityravien käsiohjelma löytyy tästä linkistä.

Tapahtumapaikka ja -aika
Helsingin Kaivopuisto, lauantaina 20.5. klo 10-20 ja sunnuntaina 21.5. klo 9-17. Tapahtumaan on ilmainen sisäänpääsy.

Saapuminen
Helsingin Kaivopuisto sijaitsee Etelä-Helsingissä kävelymatkan päässä Helsingin keskustasta. Rautatieasemalta on noin kahden kilometrin matka. Suosittelemme käyttämään julkista liikennettä, sillä alueella on minimaalisesti pysäköintitilaa. Raitiovaunuista numerot 2 ja 3 kulkevat lähistölle, reittiopas löytyy linkistä.

Yleisön kulku tapahtuma-alueelle Puistokadulta ja Ehrenströmintieltä, mutta ei Isolta Puistotieltä.

Tilausajobussit voivat jättää matkustajat Eiranrannan matkailuliikenteen pysäköintipaikalle milloin tahansa ja Olympiaterminaalin jättöpaikalle pois lukien klo 9.30-11 ja 16-17. Kartta matkailuliikenteen pysäköintipaikoista täällä.

Pysäköinti
Alueella on hyvin rajallisesti pysäköintitilaa, joten oman auton käyttö ei ole suositeltavaa. Neitsytpolun osuus Merikadun ja Merisatamanrannan väliltä on tapahtuma-aikana suljettu liikenteeltä.

Pysäköinti on rajoitettu rakentamisen (alkaen ma 15.5.) ja tapahtuman aikana Isolla Puistotiellä ja Kaivohuoneen edustalla sekä Ursulan pysäköintialueella. Tapahtuman aikana pysäköinti on kielletty myös Ehrenströmintiellä ja Merisatamanrannassa.

Hernesaarenranta 14:ssa löytyy iso maksullinen pysäköintialue.

Tapahtumakartta
Tapahtumakartta aukeaa erilliseen ikkunaan tästä linkistä. Ilmaisia käsiohjelmia jaetaan eri puolilla aluetta, erityisesti sisääntulopisteillä.

Expo

Tapahtumassa on suuri expo-alue, jonka näytteilleasettajista löytyy lista täältä.

Kartta koko expoalueesta telttanumeroineen löytyy tästä. Kartta aukeaa PDF-tiedostona, jota voi zoomata.

Kahvilat ja ravintolat
Juhlakentän pitkästä ravintolasta löydät useita eri baareja, lämmintä ruokaa ja tapaksia. Myynnissä on mm. lämmintä parsa-perunasalaattia erilaisilla lisukkeilla, burgereita ja tapaksia. Teltassa saat sammutettua janon laadukkailla panimotuotteilla, viineillä ja perinteisillä drinkeillä.

Kuplivaa juhlajuomaa löytyy katsomoalueen vierestä Kuohubaarista. Expo-alueelta löytyy burgereita ja tapaksia, sekä virvoitusjuomia.

Lasten alueella on kioski, jossa perheille tarjolla hodareita, hamppareita, limua ja pientä snackia.

Infopiste

Infopiste sijaitsee lasten ohjelmalavan läheisyydessä. Sieltä löytyy myös kohtaamispaikka.

Ensiapu
Ensiapupiste löytyy juhlakentän ja expo-alueen välimaastosta. Lisäksi ensiapuhenkilöstö kiertää joka puolella tapahtuma-aluetta.

Turvallisuus
Kaikki näytökset ja kilpailut tapahtuvat juhlakentällä. Yleisöalue on suunniteltu turvalliseksi siten, että juhlakentän ja yleisön välissä on riittävä turva-alue aitoineen. Alueella on lähes sata järjestyksenvalvojaa, jotka tunnistaa keltaisesta järjestyksenvalvojan liivistä.

Hevosten lähellä on aina syytä noudattaa varovaisuutta ja rauhallisuutta. Lapset ovat vanhempiensa vastuulla.

Hevoset

Hevosia on koko tapahtuma-alueella. Raviponikärryajelu on mahdollista Ehrenströmintien vieressä lähellä Mattolaituria. Talutusratsastusta pääsee kokeilemaan Neitsynpolun ja Ehrenströmintien risteyksen tuntumasta. Meripuistossa ja Fredrik Stjernvallin puistossa puolestaan on kärryajelua sekä laitumet, jossa voi ihastella hevosia. Selfien hevosen kanssa meritaustalla voi ottaa lähellä Cafe Ursulaa. Nelijalkaisia ystäviä on myös tapahtuman perhepuistossa ja kotieläinpihalla.

Lasten alue
Silja Line-perhepuisto on auki lauantaina 20.5. klo 10-16 ja sunnuntaina 21.5. klo 9-16. Alueelta löytyy suuri keppihevosareena, kotieläinpiha ja lasten ohjelmalava. Lisätietoja ohjelma-sivulta.

Eväät
Omien eväiden syöminen on sallittua karttaan merkityllä piknik-alueella.

Vaatetus ja sateenvarjot
Kyseessä on ulkoilmatapahtuma, joten vaatetus kannattaa valita sään mukaan. Sateenvarjoja ei saa käyttää turvallisuussyistä (hevoset saattavat pelästyä).

Tupakointi ja alkoholi

Tupakointi on sallittua ainoastaan erikseen merkityissä paikoissa. Piknik-alueella omien alkoholijuomien nauttiminen on sallittua, mikäli se ei aiheuta häiriötä. Pyydämme kuitenkin huomioimaan, että kyseessä on koko perheen tapahtuma. Expo-alueella ja perhepuistossa tupakointi ja alkoholin nauttiminen on kiellettyä.

Lemmikkieläimet
Lemmikkien tuominen suureen yleisötapahtumaan ei ole suositeltavaa.