#cityravit

Mahdollisuuksien hevonen - Suomi 100

Hevoset vahvasti mukana Suomen 100-vuotisjuhlassa

Vuonna 2017 juhlitaan 100-vuotiasta Suomea ja suomenhevosen 110-vuotista taivalta. Suomenhevonen on kulkenut suomalaisten rinnalla koko historiansa ajan mukautuen yhteiskunnan sille asettamiin vaatimuksiin. Tänään ja tulevaisuudessa hevonen on urheilija, suomalaisten liikuttaja, kuntouttaja, kasvattaja ja ystävä. Yhteiskunta muuttuu, mutta ihmisen ja hevosen välinen kumppanuus säilyy.

Hevosalan toimijoiden ideoima projekti ”Mahdollisuuksien hevonen” on osa Suomen itsenäisyyden satavuotisjuhlavuoden 2017 ohjelmaa. Tavoitteena on kertoa hevosen ja hevostalouden merkityksestä yhteiskunnassa, suomenhevosen ollessa juhlavuoden kirkkain tähti. Tervetuloa mukaan juhlavuoden tapahtumiin!

Mahdollisuuksien hevonen –juhlavuoden suunnittelussa ja toteutuksessa ovat mukana Suomen Ratsastajainliitto, Hippolis – Hevosalan Osaamiskeskus ry, Suomen Hippos ry, Suomen Hevosurheilumuseo ry, Suomenhevosliitto ry, Hevosopisto Oy, Hämeen ammattikorkeakoulu, Luonnonvarakeskus, Maa- ja metsätaloustuottajain keskusliitto MTK ry, Suomen Hevosurheilulehti Oy, Vermon ravirata Oy, Suomen Hevosenomistajien Keskusliitto ry ja Satakunnan Hevosjalostusliitto ry.

Työryhmän puheenjohtajana toimii Suomenhevosliiton edustaja Tuula Pihkala ja varapuheenjohtajana Satakunnan alueen hevosjalostusliiton Jukka Mäkilä.

Lue lisää täältä!